torsdag 18 juni 2009

80-tal på tv400

Nästa vecka kommer det vara 80-talsvecka på tv400. Detta innebär en 80-talsrulle varje kväll. Med start på måndag.
mån - 20.05: Top Gun
tis - 20.05: Fira med Ferris (a.k.a Ferris Buellers day of)
ons - 20.05: Flashdance
tor - 20.05: Pretty in pink
fre - 20.05: Cousins
lör - 20.05: License to drive
sön - 20.05: Color of money (precis innan denna filmen 18.10 visas den fantastiska filmen Clueless som dock inte är från 80-talet utan från 1995)


Jag har själv bara sett de fyra första filmerna, så hoppas det finns tid att se ngn av de andra. Top Gun med Tom Cruise i huvudrollen har ju sin alldeles speciella charm och ett fantastiskt soundtrack. Cruise är inte en av mina favossar direkt, tycker han saknar utstrålning, men i denna kan man finna ngt bra tycker jag. Flashdance är ju en bra dansfilm, inte ett av de starkaste korten, men defintivt underhållande och snygga industrimiljöer.

Pretty in pink, nu kommer vi till storheter på riktigt. Pretty in pink signerad John Hughes är ju en av de mest fantastiska highschoolfilmer som finns, och över huvud taget också. 80-talsikonen Molly Ringwald har huvudrollen som den fattige, ohäftige men tuffa Andie. Jon Cryer (som spelar töntbrorsan i 2 ½ men, vilken chock när jag fick reda på det! Men när man väl ser det så är det ju så tydligt) spelar hennes bästis Duckie som även är kär i henne. Andie blir kär i snobben Blane (Andrew McCarthy) som besvarar hennes kärlek. Men såklart så uppstår det motstånd bland omgivningen eftersom de tillhör olika grupper. Värst är snobbsnobben Steff, som spelas alldeles förträffligt av James Spader som ju nu spelar i den fantastiskt underhållande serien Boston Legal. Som sagt, en av mina absoluta favoritfilmer, alla kategorier!

Även Ferris Bueller´s Day of, även den signerad John Hughes, en är underhållande film. Inte i samma liga som Pretty in pink, men hur många är det? Men sevärd är absolut Ferris där Matthew Broderick gör sin livs roll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar